vrijdag 26 mei 2023

In 10 jaar veel veranderd...

 Hallo allemaal,

vandaag start de voorstelrondes van de DT leden van Knutsels en Kadootjes. Na 10 jaar is er best wat veranderd en wij vonden het dan ook leuk om ons opnieuw voor te stellen. En omdat we jarig zijn geven we ook iets leuks weg! Uit iedereen die reageert op dit bericht kiezen wij, dit keer GerJanne en Monique, het leukste bericht. Wij hebben drie hele leuke prijzen van o.a. Pronty, HobbyVision en de Egel. Het zou wel heel leuk zijn als je dan ook volger bent van ons challengeblog πŸ˜‰

Dit keer is de prijs de nieuwste collectie van Pronty. Ligt nog niet in de winkel, dus het kan zijn dat je een weekje moet wachten maar dat is de moeite waard! Leuke voorbeelden van collecties zie je op de Facebookpagina van Pronty Crafts and Friends.

 

Normaal is het niet netjes om als schrijfster het eerste te beginnen maar deze keer doe ik het wel. Ik ben natuurlijk degene die het challengeblog is begonnen πŸ˜‰

Mijn naam is Monique, ik ben echtgenote van Geert (al 35 jaar), moeder van Kevin (28) en Laura (25) en sinds 1 december 2022 een smoorverliefde oma van Fender. 

In 2013 ben ik begonnen met het challengeblog. Gewoon voor de leuk. En ik had nooit gedacht dat 10 jaar later het blog er nog steeds zou zijn. Dat komt natuurlijk doordat jullie allemaal (nog) steeds meedoen. Toen ik begon was het nog veel met designpapier maar toch ook al stempels. Mijn eerste challengekaart was een stempelkaart. 


Ik heb workshops gegeven. Maar doordat ik fibromyalgie kreeg, kon ik dit niet volhouden. Wat ik heel erg jammer vindt. Na een poosje niks ben ik ProntycraftCreator bij Pronty geworden. Waar we leuke voorbeelden van nieuwe producten maken maar ook zelf een nieuwe collectie mogen ontwikkelen. Dat is supergaaf om te doen. En geef ik lives voor Pronty maar ook voor HobbyVision. Dus eigenlijk ben ik een influencer met een duur woord.

Verder is het stil in huis als Geert op zee zit. De kinderen zijn inmiddels allebei het huis uit. Maar nu pas ik veel op Fender. Dat geeft de 14 dagen in de maand dat ik alleen ben een beetje zin. Het hobbyen natuurlijk ook maar dat praat niet. Fender ook niet (nog niet) maar geeft wel heel veel liefde en natte kusjes.

In weken dat Geert thuis is hebben we een grote tuin te onderhouden en trekken we er veel op uit met de cabrio. Een mooie Mazda MX5. We zijn begonnen (41 jaar terug) op de motor maar nu door lichamelijk ongemak met de auto.

Dus er is best veel veranderd in 10 jaar tijd. Ik hoop dat we over nog eens 10 jaar ons 20 jarig jubileum kunnen vieren in dezelfde samenstelling als nu. Hieronder een redelijk recente foto. Inmiddels alweer een stukje grijzer.

Dank jullie wel dat jullie elke maand meedoen bij Knutsels en Kadootjes. Dat vind ik zo tof! Dat maakt het zo leuk om elk jaar weer nieuwe challenges te bedenken. En daarvoor moeten wij natuurlijk wel elk jaar bij elkaar komen in een huisje op de Veluwe. Zo gezellig en vertrouwd! Dus wij gaan nog een poosje door.

Liefs Monique
www.crealoetje.blogspot.nl

 

En dan mijn rechterhand! Ik het nieuwe challengebericht en GerJanne doet het winnaarsbericht.

Wie ben ik ook alweer?
Sinds oktober 2013 ben ik lid van het Design Team van Knutsels en Kadootjes. We zijn een hechte
groep geworden en hoewel we elkaar ongeveer 2 keer per jaar zien, voelen we ons heel verbonden
met elkaar.
Mijn eigen blog heb ik sinds maart 2011 en ik ben regelmatig te vinden op mijn knutselkamer, die ik
heb sinds de eerste kinderen die ik heb (ja… van 1 man) de deur uit zijn. Ik geniet echt van de
momenten die ik aan de hobby kan besteden. Mijn stijl verandert vooral in die zin, dat ik meer
technieken gebruik. In het begin gebruikte ik alleen papier. Nu kleurpotloden, inkten, verf, stempels,
alcoholinkt etc. Leuk om verschillende materialen te ontdekken. De eerste kaart uit mijn
begin periode en daaronder van onlangs. Je vindt bijna dagelijks een berichtje op mijn blog, dat ik ook
gebruik als een soort van dagboek.
www.gerjanneke2.blogspot.com

 


 Naast de hobby, werk ik 22 uur per week als verpleegkundige in de nacht. Dat doe ik met ouderen
die alleen vanwege somatische beperkingen niet meer thuis kunnen wonen.
Daarnaast wandel ik heel vaak, het liefst in de vroege ochtend. Bakken en koken is een andere
hobby, waar ik me ook lekker in kan uitleven. Allerlei recepten worden uitgeprobeerd en de
succesrecepten zijn de blijvertjes.
En oh ja.... ik ben 60 jaar en al 40 jaar gelukkig getrouwd met Peter. We wonen met heel veel pelzier
in Twello, tussen Apeldoorn en Deventer. En sinds twee jaar zijn we oma en opa van Jesse.
Een heel recente foto van mij, bij de rododendrons zie je hieronder.


Zo hebben wij ons profiel weer een beetje bijgewerkt en jullie weer op de hoogte. Laat een leuke reactie achter en maak kans op de complete nieuwe collectie Romantique van Pronty.


De volgende 2 vrijdagen volgen er nog 2 voorstelberichtjes waarin we prijzen weggeven. 

Fijn weekend en creatief liefs van GerJanne en Monique


 

 

zondag 21 mei 2023

Hartelijk gefeliciteerd 10 jaar!

 Hallo allemaal,


 

Deze challenge die nu start is een speciale. Knutsels en Kadootjes bestaat in juni 10 jaar! Op 19 juni 2013 begon de 1e challenge met deze kaart:


De eerste challenge was "maak een mannenkaart". In het begin deed ik het nog alleen en op 14 oktober 2013 kwamen er 3 DT leden bij. GerJanne, Ingrid en Antoinette. In 2014 hadden we een DT call omdat Antoinette ons zou verlaten. Toen Hermien en Nelly erbij kwamen besloot ze toch nog te blijven, ze kon ons niet missen. Nadat Antoinette ons uiteindelijk wel verliet, is ook Colien welkom geheten in ons groepje. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar ik ben zo blij met mijn meiden. We zijn een heel verschillend creatief team. En het klikt gewoon zo goed! 

10 Jaar is best lang en we zijn inmiddels allemaal veranderd. Daarom gaan we naast deze reguliere challenge er nog 3 naast houden. Daarvoor hoeven jullie geen kaart te maken. Wij maken in 2-tallen een nieuw voorstelbericht. Dus 3 berichten in de komende 3 weken. Hierin stellen wij ons opnieuw voor. Elk team mag uit alle reacties de leukste kiezen en deze persoon wint een leuke prijs. We hebben daarvoor 3 sponsoren gevonden:

1. Pronty

2. HobbyVision 

3. De Egel

We zullen het in ons voorstelbericht nog een keertje uitleggen. Maar nu eerst de reguliere challenge waarvoor je wΓ©l een kaart mag maken.

***************************************************************************

Het thema is natuurlijk VAN HARTE GEFELICITEERD! 

Een felicitatiekaart met (het hoeft niet maar wel leuk) het cijfer 10 erop.

Onze gastdesigner Maria heeft een hele leuke kaart gemaakt. Kijk maar eens:

Maria

 Dank je wel Maria, voor deze mooie kaart!

En dan de kaarten van ons gezellige team:

Ingrid

Hermien

Colien

Nelly

GerJanne

Monique

Zijn het geen mooie voorbeelden? Dit is een challenge waarmee iedereen wel uit de voeten kan.

 En ik (Monique) zou het heel erg leuk vinden dat we met deze jubileumchallenge de 100 inzendingen gaan aantikken. 10 inzendingen voor elk jaar! Als we dat gaan redden geef ik 10 kleine prijsjes weg.

Angela van Mijn Hobbyhonk geeft een prijsje weg voor de random winnaar van deze challenge. En natuurlijk wordt er weer een top 3 uitgekozen.

Ook wil ik onze sponsoren bedanken die ons in de loop van de jaren hebben gesteund met mooie prijzen!

Jullie kunnen meedoen tot en met 16 juni 23.55 uur met maximaal 2 kaarten.

Rest mij alleen nog te zeggen dat ik enorm trots erop ben dat dit challengeblog al 10 jaar bestaat en dat velen van jullie ook al 10 jaar meedoen. Dank jullie wel!! Het levert inspiratie op maar vooral vriendschappen en dat is heel wat waard πŸ’•πŸ’–πŸ’•πŸ’–πŸ’•
Liefs Monique

Creatief liefs van Ingrid, Hermien, Nelly, Colien, GerJanne en Monique.
 

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Sketch winnaars

 Hallo allemaal,

Het is alweer tijd om de winnaars bekend te maken van de sketch challenge. We zijn toch nog geΓ«indigd met 39 inzendingen! Heel leuk en ook heel mooie inzendingen! Gelukkig laten we altijd de random erop los. Deze keer is dat:

Margreet!


Margreet, Van harte met je prijs van de Egel. Als je ons mailt naar Knutselsenkadootjes@gmail.com zorgen wij ervoor dat de prijs naar je toekomt.

Dan de top 3! Dat was nog best lastig. Maar we zijn eruit! Op 1


Ela   

 

Op 2:

Marfien

 

Op 3:

Nynke


Dames allen gefeliciteerd met jullie top 3 plek. Ela, als je gastdesigner wilt zijn, stuur dan een mailtje naar knutselsenkadootjes@gmail.com, dan hoor je wat de volgende challenge is.
Voor jullie alle drie is er een badge. Mocht je het leuk vinden deze op je blog te zetten, draag hem trots!

Over een uur komt er een heel bijzondere challenge! Ik verklap nog niets maar ga zeker kijken en lezen en nog beter: Doe allemaal mee!!

Creatieve groetjes,
Nelly, Colien, Ingrid, Hermien, Monique en GerJanne


zondag 7 mei 2023

Herinnering aan de sketch challenge

 Hallo allemaal!
We zijn halverwege onze challenge en we hebben 14 inzendingen.
Dat is voor ons doen nog niet zo veel.
We hopen er nog minstens 14 bij te krijgen.
Zo moeilijk is hij niet. Je mag er van alles bij doen, lint, kant, parels, knoopjes, strikjes etc. als we de sketch maar herkennen! En je hebt nog tijd tot 19 mei 23:59 uur!

Dit is de sketch:

Het DT heeft weer leuke voorbeelden gemaakt.

Nelly

Colien

GerJanne

Ingrid

Hermien

Allerlei thema's zie je hier en ook wat vrije interpretaties. Dus kraak de hersens nog even en doe gezellig met ons met ons mee!
En natuurlijk mag je de sketch draaien of spiegelen, ook al heeft niemand van het DT dat gedaan!
Je kunt je kaart in het bericht hieronder linken of  >HIER<.

Creatieve groetjes,
Nelly, Colien, Hermien, Ingrid, Monique en GerJanne