maandag 29 april 2013

Merel is bijna jarig!

Hallo allemaal,

Weten jullie al dat de 6e Challenge van Kaartjes-Inspiratie weer is begonnen?
Het thema is deze keer Lintjes en Knoopjes. Ik hoefde deze keer geen voorbeeld te maken maar kom gauw eens kijken op KIC om de creaties van mijn collega's uit team roze te bekijken. Doe ideeën op en doe gezellig mee! De sponsor voor deze Challenge is:

Ze geeft maar liefst 8 digi's weg. 5 voor de winnaar en 3 voor de winnaar van de top 3! Gauw meedoen dus.

Zelf heb ik dit weekend een kaartje gemaakt voor een heel lief meisje. Merel heet ze en ze wordt als ik het goed heb 14 mei 10 jaar.
Hij is lekker roze. Gisteren waren ze bij ons en toen dacht ik Oh, Oh, volgens mij heb ik de verkeerde kleur te pakken. Ze waren aan het voetballen, bomen klimmen, slootje springen enz... Heerlijk hoor, maar later bleek ze toch wel echt een meisje, meisje te zijn. Dus het kaartje moet wel goed komen....pffff.


Ik wens iedereen morgen een fijne koninginnedag. Ik hoop dat het droog blijft en we lekker de vrijmarkt op kunnen gaan. 
Zie jullie snel weer!

Liefs, Monique


zaterdag 27 april 2013

Art Journey avontuur

Hallo allemaal,

Allereerst welkom Ans Gilbert. Leuk dat je me komt volgen op mijn blog. Ik ga ook even bij jou rondsnuffelen. Fijn weekend!

Het is weer droog! Vandaag gaat onze bestrating er rondom het huis uit. Dat wordt een weekje zandhappen. Maar het moet eerst lelijk en vies zijn voordat het er weer mooi en strak uitziet. Toch?

Gisteravond ben ik met een tunnelkaart bezig geweest. Ik heb hem vorig jaar een keer tijdens een workshop gemaakt bij Art Journey in Sleen. Liesbeth Fidder-de Vos gaf deze workshop destijds.
Mijn vriendinnen waar ik wekelijks mee freubel wilden hem ook een keertje maken. Maar dan moet je wel eerst alle stempels hebben. Nu was het zover, ik heb ze bijelkaar gespaard!

Maar gister eerst even proefgedraaid. En ziehier het resultaat.....


Je kunt hem vouwen zodat hij in een envelop past. Ik heb ervoor gekozen dat niet te doen totdat ik misschien toch besluit hem naar iemand toe te sturen. Maar ik kan mijn kaartjes zo moeilijk wegdoen. Hebben jullie dat ook?

De stempels zijn allemaal van ArtJourney. Je kunt ze vinden op www.artjourney.nl  De inkten die ik heb gebruikt: Distressink Old paper, Vintage Photo en Tea Dye. Archival ink Sepia, Artprint Brown en Stazon Jet Black.

Ik ben het nog niet verleerd. Ontzettend leuk om te doen. De originele beschrijving kun je vinden op www.houseofstirfry.com/chia/tutorials/folded
Hij staat er in inches op.

Ik wens iedereen een fijn weekend en een koninklijke meivakantie toe...
Liefs, Monique


donderdag 25 april 2013

Onze wekelijkse freubelavond....

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik Cindy welkom heten. Ik vergeet dat altijd. Niet bewust hoor want ik vind het leuk als jullie me volgen en we bij elkaar kijken en ideetjes opdoen. Gezellig toch?

't Was vanmorgen weer vroeg dag. Morgen nog en dan is het afgelopen met 6.15 uur opstaan. Laura heeft haar laatste schooldag morgen. Groot feest dus. Alleen lijkt het me niet zo leuk meer als in mijn tijd. Overal ligt een verbod op: ze mogen géén bekertjes water op de trappen in school zetten ( raar toch), alsjeblieft geen rommel maken....geen spandoeken voor de ramen enz.....de grap is er een beetje af.
Was toch leuk om die leraren nog 1 keer te grazen te nemen en daarna met z'n allen lekker eten.
Maar stiekem heeft iedereen een waterpistool aangeschaft en komen ze allemaal als helden verkleed op school en geven ze de leraren nog 1 keer de volle "natte" laag.

Gisteravond nog 1 keer op tijd naar bed terwijl mams bij buurvrouw Joke/freubelvriendin samen met 2 andere vriendinnen hun wekelijkse freubelavond genoten. Elke week weer een verrassing wat diegene heeft bedacht.

Dit keer was het een ronde kaart met labels.
Als basis hebben we linnenkarton gebruikt. Iedereen weer een andere kleur. Het achtergrondpapier komt bij de Action vandaan. De nieuwe Vintage serie. Het lintje uit eigen verzameling. De vogeltjes komen bij de Xenos weg, waar ze helaas niet meer op voorraad zijn. De tekststempels zijn van NoorDesign.
Alle randjes heb ik geinkt met Walnut Stain van Tim Holtz.


We hebben weer een ontzettend gezellige avond gehad. Veel gelachen maar ook serieuze gesprekken. We zijn zelfs stil geweest! Heerlijk dat je een paar vriendinnen hebt met wie je alles kunt delen en dan ook nog eens lekker kunt freubelen.

Volgende week ben ik aan de beurt. Dus dit weekend maar eens een mooie kaart uitwerken....

Zie jullie snel!
Liefs, Monique


maandag 22 april 2013

Vintage in black and white with tags......

Hoi, hoi,

Een titel in het engels klinkt toch beter als Vintage in zwart en wit met labels....
Vandaag was het allemaal niet zo zwart/wit. De zon scheen lekker en we hebben voor het eerst weer gras gemaaid. Mijn mannetje heeft elk jaar de tic om vlak voor dat hij weer offshore gaat, (werkt op een produktie-eiland op zee) flink veel kunstmest te strooien. Zo nu ook weer.....Het geval wil dat we sinds kort een zitmaaier hebben gekocht. Moest nog wel het een en ander aan gebeuren maar hij zou het nu moeten doen............Eh, niet dus! Hij rijdt wel op de bestrating maar zodra hij gras ruikt en ziet blijft hij stil staan :-(
Mijn zoon had zich er helemaal op verheugd om als eerste dat ding te berijden en moest nu de hele tuin lopend grasmaaien. Niet slecht voor zijn conditie hoor, maar je had zijn gezicht moeten zien. Dat het nog niet onweerde is een wonder ;-)

Weet paps volgende week wat ie moet doen als ie thuiskomt. Vakantie voorbij!

Ik heb vanmiddag nog even een kaart afgemaakt waar we woensdagavond aan begonnen waren.
Vintage in black and white.....
Met een paar labels omdat ik graag mee wil doen aan een challenge waar deze bij gebruikt moeten worden.
Het dessinpapier heb ik gebruikt van My Minds Eye en het heet Garden Vignettes.


Ik hoop dat jullie hem mooi vinden. Ik heb er in elk geval veel plezier aan beleefd om hem te maken.

En ik wil graag met deze kaart meedoen aan de volgende Challenges:

Volgende keer weer een heerlijk kleurige kaart.

Liefs, Monique

vrijdag 19 april 2013

Vrijdagmiddag Artjourneymiddag.....

Hoi, hoi,

Eens in de zoveel weken ga ik naar Sleen naar Art Journey. Alleen of samen met een vriendin om een leuke workshop te volgen. Vandaag ben ik alleen geweest en ben heerlijk in de weer geweest met papier scheuren, met gesso, distressinkten en verschillende leuke stempels van Darkroom Door.

Liesbeth had een leuk setje voorbeeldkaarten gemaakt. En we hebben geprobeerd die van ons net zo mooi te laten worden.
Ik ben weer met heel veel leuke tips en ideeën naar huis gegaan en kan dit weekend lekker gaan stempelen.
Dank je wel Liesbeth en Joke voor deze fijne ontspannen middag.
De telefoonkaart
En de typmachien......

Ik wens iedereen een fijn weekend en veel freubelplezier.....

Liefs, Monique

donderdag 18 april 2013

Dromen van hele grote vissen.....

Hallo allemaal,

Daar zijn we alweer. Ik heb deze week een beetje tijd over. Dus lekker aan de freubel. Deze keer heb ik een kaart gemaakt voor mannen.
Mijn mannen en dochter ook hoor mogen graag vissen. Ik vind het wel leuk om dan met een goed boek erbij te zitten. Mijn zoon had deze week een snoek aan de haak. Die vindt hij toch niet zo leuk. Een echte roofvis. Met een beetje pech heb je zijn tanden in je hand staan....

 De stansen van JoyCrafts zijn gewoon zo leuk te gebruiken. Het afdrukje is een digi die ik heb ingekleurd met Sugar Loaf stiften. En de randen afgewerkt met distressinkt. Het ribbelkarton is van JoyCrafts. 

Vanavond weer lekker freubelen met mijn vriendinnen. Ben benieuwd wat er op het programma staat.
Tot gauw!
Liefs, Monique


woensdag 17 april 2013

Pastel.....

Goeimorgen allemaal,

Vandaag een creatie in pasteltinten. Helemaal niet mijn ding....maar ik had nog zoveel liggen en kwam een Challenge tegen waarbij alles in pasteltinten moest.....dus uit mijn comfortzone en aan de slag. Dit is het resultaat:
Het knipvel "Springtime"van MD vond ik zo lief. Dus kopen zonder nadenken.....en nu voor een pastelcreatie komt dit vel mooi van pas. Achtergrondpapier heb ik gebruikt van Stampin Up.
Ik heb dit keer een klein doosje gemaakt met wat kaartjes erin. Leuk om als kadootje weg te geven.
De plaatjes komen van 1 en hetzelfde knipvel.

Dit doosje doet mee aan de volgende Challenges:
Krea2day: Pastel
AnmaCreatief: Voorjaar

Liefs, Monique


maandag 15 april 2013

Luie rode kater....

Hoi, hoi,

Afgelopen week kreeg ik van een vriendin deze leuke digi toegestuurd. Ik moest hem direct inkleuren....
Ik grijp altijd op de felle harde kleuren maar vergeet altijd eerst bijpassend papier er bij te zoeken. Gelukkig had ik nog mooi bijpassend papier liggen van Stampin Up. Ik heb hem uitgestanst met de craftable van MD. En de vlindertjes die erom heen vliegen zijn van Nellie Snellen. De stempel heb ik ingekleurd met de potloden van Faber Castell. Ik hoop dat jullie er net zo vrolijk van worden als wij hier in huis.
Ik ben als de dood voor katten. Maar van deze kun je toch niet bang worden....hihihi

Liefs, Monique


zondag 14 april 2013

Challenge # 5 Bingo!!!

Vandaag beginnen we alweer met de 5e Challenge van KIC. Geweldig!
Deze keer is het een Bingo. Altijd leuk, dan heb je keuze genoeg om een leuke kaart te maken. De sponsor voor deze Challenge is Creanijn Scrapbookshop. Dus alle reden om mee te doen.
Dit is mijn bijdrage in team Groen, die deze keer de voorbeelden mochten maken.

Kraft, vlinders, mal. Dit is ie gesloten.....

en zo zie je hem open.

Ik hoop dat jullie allemaal weer meedoen en kijk maar eens op het Challengeblog van KIC voor de andere bijdrages van team Groen. Ik ben benieuwd naar jullie creatie...
Liefs, Monique


zaterdag 13 april 2013

Easelkaart 4 keer Graphic 45

Hallo blogvriendinnen,

Afgelopen donderdagavond hebben wij (ik en 3 andere freubelvriendinnen) ons wekelijks knutselavondje gehad. Iedere week komen we bijelkaar. Om de beurten. Diegene waar we naar toe gaan bedenkt iets leuks om te maken en zorgt voor de spulletjes.
Deze week was Annet aan de beurt en was deze 4-voudige easelkaart op het internet tegengekomen.
Dichtvouwen en opsturen als een kaart in een envelopje wilde al gauw niet meer.....Dus dan de hoogte maar in. De lantaarnpaal kwam ik gisteren nog tegen tussen mijn spulletjes. Ligt er al tijden....want we vergeten natuurlijk wat we allemaal hebben...zoveel heb ik niet hoor ;-) Het papier dat ik heb gebruikt komt van de geweldige serie van Graphic 45. An ABC Primer. De lantaarnpaal is van Kaiserkraft.

De letters kun je ook kopen in een kringloopwinkel. Een oud scrabblespel.
Bloemetjes en lint komt bij de Action weg.
Zo kun je toch relatief duur met goedkoop combineren.
details
en nog eentje....
Ik ben best een beetje trots op het resultaat! Zo af en toe....

Ik hoop dat ik jullie hiermee weer kan inspireren...en wens jullie een fijn en ik hoop zonnig weekend toe.
Liefs, Moniquedinsdag 9 april 2013

Oranjefeest

Hallo allemaal,

Het is al weer dinsdag en er is weer genoeg gebeurd de laatste paar dagen.
Mijn lieve man en ik zijn alweer 25 jaar getrouwd 8 april, onze dochter is gisteren aangenomen op haar nieuwe school als ze haar examen haalt natuurlijk! En onze zoon ligt met griep en een fikse keelontsteking op bed. Nog steeds midden in de griepepidemie......

Maar desondanks toch tijd gehad om een kaartje te maken. Tilda met glitter en vlaggetjes en natuurlijk vlinders. Daar ben ik gek op.....

Ik heb Tilda ingekleurd met aquarelpotloden, heb mooi linnenkarton gebruikt en een papierblok van de Action. (ballonnen) De vlindertjes zijn gemaakt met de ponsen van Nellies Choice. ( de kleinste)

Met deze kaart wil ik graag meedoen aan de Challenge van:


Morgen ga ik voor een vriendin een blog starten. Dus daar ben ik wel even druk mee.
Maar een volgend kaartje zit al in mijn hoofd. Tot gauw!
Liefs, Moniquezaterdag 6 april 2013

Rood, wit, blauw, Oranje boven!

Hoi, hoi, wat word je ineens vrolijk van de zon! Geweldig gewoon.....ik word hier zo blij van!

Vandaag eens een kaart gemaakt met een knipvel. Doe ik niet zo vaak meer. Maar bij het thema Rood, wit, blauw past deze wel. Hij is van vorig jaar en bedoeld voor de voetballers. Maar ja, dat ging niet zo best.
Dan maar voor de Troonswisseling. Heel nederland is al gek, dan ook maar met het kaarten maken.
Het onderste plaatje glimt een beetje van de flits. Als ik morgen tijd heb maak ik de foto overnieuw maar ik denk dat het wel duidelijk. De tekst heb ik zelf bedacht.

Met deze kaart wil ik graag meedoen aan de 

Ik wens jullie een fijn en zonnig weekend!
Liefs, Monique

donderdag 4 april 2013

Sending Smiles....

Hallo allemaal,

Gisteravond even lekker een uurtje gefreubeld. Lekker vieze handen krijgen van het inkten en werken met panpastels. Heb van alles gedaan op deze kaart. embossen, scheuren, distressen. Het is een begin.
Het papier is van een blokje van de Action Vintage. De stempels zijn gebruikt van Art Journey.

Met deze kaart wil ik graag meedoen aan de volgende Challenges:


Ik hoop dat ik jullie weer op ideeën heb gebracht.
Liefs, Moniquemaandag 1 april 2013

Mijn dochters Sweet 16

Hallo lieve volgers,
Allereerst welkom aan al mijn nieuwe volgers. Leuk dat jullie bij mij komen kijken. Vanaf nu zul je weer meer van mijn hand zien.

Het heeft even geduurd maar ik ben er weer! Na al het geregel en opruimen van mijn moeders overlijden kom ik eindelijk weer aan leuke dingen toe. In de tussentijd is mijn dochter 16 geworden en ik heb er alles aan gedaan om dit project voor haar af te krijgen. Dat is me ook gelukt! En ze is er zo blij mee. Heb oma er ook in verwerkt met haar allergrootste passie: voetbal! Dat is het mooie van dit soort projectjes, een herinnering voor het leven.....

Het is een mini-album geworden:


Dicht gevouwen
Voetballen en dan ook nog kampioen worden!
Mooie meid
Haar cross cariërre
In gala

Eerste vriendje
Met mijn broertje


En uiteindelijk samen met mijn papa.

Dit was zo enorm leuk om te doen! 

Hier vind je de gebruiksaanwijzing. 
Mocht deze link niet werken, kijk dan bij mij op Pinterest bij Mini-album.

Hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als ik heb gedaan.

Liefs, Monique